UV-C Desinfectie systeem

Hoe werkt het?

Organisaties passen in toenemende mate UV-desinfectietechnologie toe vanwege de verschillende voordelen ten opzichte van conventionele chloordesinfectiesystemen. In tegenstelling tot chloor-desinfectiesystemen zijn UV-desinfectietechnologiesystemen eenvoudig op te slaan en te installeren en bieden ze een chemicaliënvrij systeem.

Terwijl de samenleving zich terugtrekt in een poging om de verspreiding van COVID-19, beter bekend als het coronavirus, te stoppen, nemen mensen voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat ze de ziekte oplopen, waaronder het zelf in quarantaine plaatsen en desinfecteren van vaak aangeraakte oppervlakken. 

Hoe UV-licht microben doodt

Virussen planten zich niet alleen voort, maar ze hebben wel genetisch materiaal, ofwel DNA ofwel RNA. Ze planten zich voort door zich aan cellen te hechten en hun DNA te injecteren. Sommige virussen barsten uit de geïnfecteerde cel (deze vorm van reproductie wordt de lytische cyclus genoemd), terwijl andere samensmelten met de geïnfecteerde cel en zich elke keer dat de cel zich deelt (lysogeen) reproduceren.

Als je ooit zonnebrand hebt gebruikt, heb je een idee van hoe UV-licht virussen doodt: UV-licht kan DNA beschadigen. Een DNA-molecuul bestaat uit twee strengen die aan elkaar zijn gebonden door vier basen, adenine (A), cytosine (C), guanine (G) en thymine (T). Deze bases zijn als een alfabet en hun volgorde vormt instructies voor cellen om zich te reproduceren.

UV-licht kan ervoor zorgen dat thymine-basen samensmelten, de DNA-sequentie door elkaar halen en in wezen een sleutel in de machine gooien. Omdat de DNA-sequentie niet langer correct is, kan deze niet meer goed repliceren. Dit is hoe UV-licht virussen vernietigt, door hun vermogen om zich voort te planten te vernietigen.

Zal het werken tegen het coronavirus?

COVID-19 is een nieuw ras, en als zodanig is er een gebrek aan studies over de resistentie tegen UV. Dat heeft mensen er echter niet van weerhouden om UV-apparaten uit te rollen om het virus te dwarsbomen. Bedrijven die UV-apparaten produceren, zien een opmerkelijke omzetstijging en ziekenhuizen gebruiken UV-uitgeruste robots om ziekenhuiskamers te desinfecteren; zelfs gezichtsmaskers krijgen de UV-behandeling.

Voor inzicht kunnen we kijken naar eerdere coronavirussen, zoals SARS en MERS. Studies met zowel SARS als MERS laten zien dat UV-licht de virussen kan deactiveren, je kan dus wel stellen dat UV-licht het corona virus de dam in kan drukken. 

Bron: Gigitaltrends.com

SCHONE LUCHT IN 4 STAPPEN

Schermafbeelding 2021-03-11 om 12.18.24

STAP 1

Virussen en bacteriën zijn onzichtbaar in de lucht. Maar ze zijn altijd aanwezig

Schermafbeelding 2021-03-11 om 12.20.08

STAP 2

Het reinigen van lucht met speciaal UV-C apparaat. verkrijgbaar in een mobiel, of plafond unit

Schermafbeelding 2021-03-11 om 12.23.42

STAP 3

Deze lampen deactiveren virussen, bacteriën en schimmels.

Schermafbeelding 2021-03-11 om 12.25.46

STAP 4

Hierdoor kun jij genieten van een schone, virusvrije lucht en neemt de kans op infecties significant af.